Gerrit Bakker

Gerrit Bakker

Gerrit Bakker is geboren op 9 mei 1949 in Nunspeet. Op 18-jarige leeftijd gaat hij naar de “Vrije Academie voor Beeldende Kunsten”, welke hij voor 6 jaar heeft gevolgd. Hij  exposeerde alleen of samen met anderen in Zwolle, Meppel, Ermelo, Putten, Apeldoorn, Leliestad, Epe en in Nunspeet. Hij is lid van palet in Zwolle en zit in het bestuur van de “Vrije Academie” in Nunspeet.

Bakker schilderde samen met Cor Vrendenberg, Jaap Hiddink en Eef van Brakel uit Oosterbeek. Dezelfde forse impressionistische penseelstreek, die door veel kunstenaars uit die tijd gebruikt werd, zien we terugkeren in zijn werk. Gemeente Oldebroek heeft zijn werk aangekocht. Ook hangt er een schilderij in het gemeentehuis in Nunspeet. 

Gerrit Bakker legt met zijn impressionistische schilderwijze portretten, stillevens, en veel buitentaferelen vast. Bij het laatste toont hij zich een Nunspeetse schilder. Dit door in deze omgeving veel landschappelijk schoon te vereeuwigen, dat gedoemd is te verdwijnen.

Ook werkt hij op de manier zoals de kunstenaars aan het eind van de 19de en het begin van de 20ste eeuw dat deden. Namelijk; Plein-air (de buitenlucht), in de natuur. De kunstschilder (1949) is altijd wel ergens in het veld of het bos te vinden, druk aan het schilderen en altijd in voor een praatje. Menigeen zal ook herkenningspunten in zijn werk ontdekken. Landgoed Staverden is een omgeving bij uitstek om werken van deze aimabele, bescheiden schilder te exposeren.